Ads 468x60px

Pages

Töltött diótorta

1424.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
15 dkg cukor,
3 dkg zsemlemorzsa,
15 dkg darált dió,
a krémhez:
2,5 dl tejszínhab,
5 dkg darált dió,
2 dkg zselatin,
csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a darált diót, és végül a tojások keményre vert habját. Két részletben süssük meg. Miután kihűlt, töltsük meg a következő krémmel: a kemény, cukros tejszínhabba keverjük bele a darált diót, és a föloldott, főzött zselatint. A megtöltött tortát vonjuk be olvasztott csokoládéval, ízlés szerint befőtt szemekkel díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése