Ads 468x60px

Pages

Diótorta fehér mázzal

1434.
HOZZÁVALÓK:
a tortához:
6 tojás,
16 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
7 dkg zsemlemorzsa,
3 dkg liszt,
2 evőkanál rum,
a krémhez:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
rum,
vaníliáscukor,
a mázhoz:
2 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a cukorral. Keverjük el a tojássárgákat a darált dióval, a zsemlemorzsával, a liszttel, és a rummal, majd süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk ketté, és töltsük meg.

A krémhez kavarjuk habosra a vajat a porcukorral, és a kakaóval. Ízlés szerint ízesíthetjük rummal és vaníliáscukorral. A mázhoz gőz fölött verjük habosra a tojásfehérjéket a cukorral. Adjunk hozzá néhány csepp citromlevet, majd vonjuk be vele a tortát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése