1434.
HOZZÁVALÓK:
a tortáh oz:
6 tojás,
16 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
7 dkg zsemlemorzsa,
3 dkg liszt,
2 evőkanál rum,
a krémh ez:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
rum,
vaníliáscukor,
a mázh oz:
2 tojásfeh érje,
10 dkg cukor,
citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény h abot
a tojásfeh érjékből a cukorral. Keverjük el a
tojássárgákat a darált dióval, a zsemlemorzsával, a liszttel, és a rummal, majd
süssük meg. Miután kih űlt, vágjuk ketté, és
töltsük meg.
A krémh ez
kavarjuk h abosra a vajat a porcukorral, és a
kakaóval. Ízlés szerint ízesíth etjük rummal és
vaníliáscukorral. A mázh oz gőz fölött verjük h abosra
a tojásfeh érjéket a cukorral. Adjunk h ozzá
néh ány csepp citromlevet, majd vonjuk be vele
a tortát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése