Ads 468x60px

Pages

Kisoroszi lepény

1427.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
35 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1 citrom,
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
4 dl tej,
2 kávéskanál kakaó,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, a vajjal, a citrom lereszelt héjával, és fél citrom levével. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és lassan keverjük hozzá a tejet, végül pedig a tojások keményre vert habját. Öntsük a tészta felét egy nagy, zsírral megkent, kilisztezett tepsibe. A másik felébe tegyünk 2 tetézett kávéskanál kakaót, amit előbb egy evőkanál forró vízzel simára kevertünk. Ezt a masszát öntsük a tepsi másik felébe, és lassú tűznél süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk ketté és ragasszuk össze baracklekvárral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése