Ads 468x60px

Pages

Monostori pogácsa

1428.
HOZZÁVALÓK:
7 tojássárgája,
3,5 dl méz,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
késhegynyi szalalkáli,
1 kávéskanál fahéj,
késhegynyi őrölt bors,
szegfűszeg,
reszelt gyömbér,
hamuzsír,
liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze egy tálban a tojássárgákat a mézzel, a vajjal, és a porcukorral. Amikor már jó habos, adjuk hozzá a kávéskanálnyi vízben mézzel feloldott hamuzsírt, a szalalkálit, a fahéjat, a törött borsot, és ízlés szerinti mennyiségben szegfűszeget és reszelt gyömbért. Miután alaposan összekevertük, gyúrjunk hozzá annyi lisztet, hogy keményebb rétestészta legyen belőle. Dolgozzuk ki alaposan, majd formáljunk belőle 4-5 hosszúkás cipót. Kenjük meg felvert tojással, és mérsékelt tűznél süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése