1428.
HOZZÁVALÓK:
7 tojássárgája,
3,5 dl méz,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
késh egynyi
szalalkáli,
1 kávéskanál fah éj,
késh egynyi
őrölt bors,
szegfűszeg,
reszelt gyömbér,
liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze egy tálban a
tojássárgákat a mézzel, a vajjal, és a porcukorral. Amikor már jó h abos,
adjuk h ozzá a kávéskanálnyi vízben mézzel
feloldott h amuzsírt, a szalalkálit, a fah éjat,
a törött borsot, és ízlés szerinti mennyiségben szegfűszeget és reszelt
gyömbért. Miután alaposan összekevertük, gyúrjunk h ozzá
annyi lisztet, h ogy keményebb rétestészta
legyen belőle. Dolgozzuk ki alaposan, majd formáljunk belőle 4-5 h osszúkás
cipót. Kenjük meg felvert tojással, és mérsékelt tűznél süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése