Ads 468x60px

Pages

Albertkeksz

1451.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
15 dkg porcukor,
1/4 citrom,
15 dkg darált mandula,
13,5 dkg liszt,
1/2 kávéskanál őrölt fahéj,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
apróra vágott narancshéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Öt tojássárgáját, meg egy egész tojást elkeverünk 15 dkg porcukorral, a negyed citrom lereszelt héjával, 15 dkg darált mandulával és ezt 1/2 óra hosszat fakanállal jól felverjük. Ezután adunk hozzá 13,5 dkg finom lisztet, 1/2 kávéskanál őrölt fahéjat, egy késhegynyi őrölt szegfűszeget, apróra vágott narancshéjat, és végül az öt tojás keményre vert habját. Mindezt jól elkavarjuk, a tésztát vajjal megkent apró formákba tesszük és gyönge melegnél hamarosan megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése