1449.
HOZZÁVALÓK:
1/8 kg vaj,
17,5 dkg liszt,
20 dkg cukor,
kevés őrölt fah éj,
1 l tej,
2 tojássárgája,
cukros fah éj.
ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk el jól tűzön a vajat, a
lisztet, a cukrot, és a fah éjat a tejben. Ha a
tészta az üstről leválik, még két tojássárgáját is kavarjunk bele. Azután
kenjük rá egy deszka- vagy márványlapra, s a pincébe, vagy a kamrába tegyük h űlni.
Miután kih űlt é megkeményedett, kerek
fánkformát, vagy négyszögletes darabkákat vágunk belőle, belemártjuk lisztbe,
tojásba, majd szitált zsemlemorzsába, forró zsírban szép sárgára sütjük, és
cukros fah éjjal megh intjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése