Ads 468x60px

Pages

Crema Pasticcea

1449.
HOZZÁVALÓK:
1/8 kg vaj,
17,5 dkg liszt,
20 dkg cukor,
kevés őrölt fahéj,
1 l tej,
2 tojássárgája,
cukros fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk el jól tűzön a vajat, a lisztet, a cukrot, és a fahéjat a tejben. Ha a tészta az üstről leválik, még két tojássárgáját is kavarjunk bele. Azután kenjük rá egy deszka- vagy márványlapra, s a pincébe, vagy a kamrába tegyük hűlni. Miután kihűlt é megkeményedett, kerek fánkformát, vagy négyszögletes darabkákat vágunk belőle, belemártjuk lisztbe, tojásba, majd szitált zsemlemorzsába, forró zsírban szép sárgára sütjük, és cukros fahéjjal meghintjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése