Ads 468x60px

Pages

Iriszkenyér teához

1452.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
1 kg liszt,
12,5 dkg mazsola,
12,5 dkg aprószőlő,
4,5 dkg élesztő,
3/16 l tej,
4 tojás,
méz.

ELKÉSZÍTÉS:
250 gramm vajat könnyedén elkavarunk, hozzáadunk 125 gramm cukrot, 1 kilogramm lisztet sorjában, 125 gramm mazsolát, 125 gramm aprószőlőt, 45 gramm élesztőt, 3/16 liter langyos tejet és 4 tojást. Ezekből könnyű tésztát kavarva, megkelesztjük. Kelés után kenyérkéket formálunk a tésztából, és ha ismét megkelt, bekenve tojássárgájával és mézzel, szép sárgára sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése