1450.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
4 tojásnyi súlyú liszt,
4 tojásnyi súlyú porcukor,
15 dkg aprószőlő,
15 dkg feketeszőlő,
cseresznyepálinka.
ELKÉSZÍTÉS:
Négy tojást megmérünk, és épp
annyi lisztet és porcukrot veszünk h ozzá,
amilyen neh éz a tojás; a tojássárgáját
keverjük a cukorral, azután a lisztet, és utoljára a négy tojásnak a h abját
igen lassan keverjük bele. Eh h ez
a vegyülékh ez előtte való este 15 deka
aprószőlőt és 15 deka feketeszőlőt mély edénybe rakunk, és cseresznyeszesszel,
vagy arakkal leöntjük. Csak annyi legyen a folyadék, h ogy
azt másnapra a mazsola mind fölszívh assa. Ha
sokat öntöttünk volna rá, szitára rakjuk a mazsolát már akkor, mikor a tészta
készítését elkezdjük. Egy kerek vagy h osszúkás
formát vajas papírral kirakunk, a mazsolát a tésztába keverjük, mindjárt a
formába öntjük és szépen elsimítjuk. Majdnem egy óráig sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése