Ads 468x60px

Pages

Puncslepény

1453.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
14 dkg cukor,
késhegynyi szódabikarbóna,
8 dkg finomliszt,
a töltelékhez:
14 dkg cukor,
kis tábla csokoládé,
1 marék darált mandula,
2 evőkanál rum,
a rumjéghez:
porcukor,
2 kis kanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy egész tojást, hatnak a sárgáját, 14 dkg cukorral habosra verünk, azután adunk hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát, a 6 tojás habját, és 8 dkg finom száraz lisztet. Egy kikent s liszttel meghintett tepsiben megsütjük. Ha megsült, a tésztából levágjuk a széleket, ezeket apró kockákra vágjuk, a tésztát felébe elvágjuk és a következő töltelékkel töltjük: 14 dkg cukrot, egy kis tábla csokoládét, pici vizet sűrűre főzünk és kissé hűlni hagyjuk. Ehhez adunk egy marék őrölt mandulát, a levágott kockákra vágott tésztát, 2 evőkanál rumot kissé megvizezve. Keverjük össze az egészet és kenjük az egyik tésztalapra, a másikat hajtsuk rá, nyomjuk kissé le, hogy a töltelékkel összeálljon és vonjuk be rumjéggel, mely a következőképpen készül: egy kis tálba tegyünk porcukrot, ehhez 2 kis kanál rumot és annyi langyos vizet, hogy ne legyen híg. Ezt simára keverjük s gyorsan a tésztára kenjük. Lehet álkörmössel pirosra festeni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése