1443.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg írós vaj,
3 egész tojás,
3 tojássárgája,
10,5 dkg cukor,
10,5 dkg darált mandula,
tejszín,
szarvasmorzsa,
csokoládé,
alkermes,
spenóttúró,
cukor,
rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverj le 5 deka írósvajat 6
tojássárgájával, 10 ½ deka cukorral és 10 ½ deka törött mandulával, keverj bele
tejszínben áztatott szarvasmorzsát míg sűrűsödni kezd és 3 tojásfeh érjének
a h abját. Már most 4 részre kell osztani s az
egyiket csokoládéval, a másikat alkermessel, a h armadikat
spenóttúróval festeni; töltsd egymás mellé egy csapformába, ostyákkal
elválasztva és főzd meg gőzben. Ha kiborítottad, h intsd
meg jól cukorral, tégy rummal nedvesített cukrot a csapba és gyújtsd meg
közvetlenül a tálalás előtt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése