1462.
HOZZÁVALÓK:
12,5 dkg mandula,
12,5 dkg barna liszt,
25 dkg cukor,
1/2 citrom,
kevés őrölt fah éj,
és szegfűszeg,
2 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Nyolcad kiló mandula h éjával
együtt gorombára vágva, nyolcad kiló barna liszt, negyed kiló cukor, egy fél
citromnak a finomra vágott h éja, kevés törött
fah éj, és szegfűszeg. Mindezt két egész
tojással a gyúródeszkán jól eldolgozzuk, kisodorjuk és egy zsírral megkent,
meglisztezett tepsibe tesszük. Lassú tűznél szépen meg kell pirítani; h a
megsült, cukorral vegyített lisztes deszkára tesszük, és mindjárt melegen apró
rudacskákra vágjuk, azután tollseprővel letisztítjuk róla a lisztet.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése