1457.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg mogyoró,
2 tojásfeh érje,
15 dkg porcukor,
puncskrém
narancsjég.
ELKÉSZÍTÉS:
Tíz dkg mogyorót a sütőben
megmelegítünk, a külső h éjától megtisztítjuk,
megőröljük, azután a mozsárban egészen tésztává törjük; két tojásfeh érjével
15 dkg porcukrot h abosra keverünk, a mogyorót
beletesszük, azután tiszta feh ér papírra
ujjnyi vastagságúra elkenjük és megsütjük. Ha kivettük a lemezből, deszkára
fordítjuk és az alatta lévő papír vízzel, egy kenőtoll segítségével
megnedvesítjük. Kissé állni h agyjuk, azután a
papírt leválasztva róla, kis fánkszúróval széjjelvagdaljuk, puncskrémmel
kettesével összeragasztjuk. A tetejére fél mogyorót téve, narancsjéggel
bevonjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése