1467.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 kanál vaníliás porcukor,
3 kanál liszt,
1 tábla csokoládé,
a töltelékh ez:
12,5 dkg dió,
1/2 dl tejszín,
12,5 dkg vaj,
3,5 kanál vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Hat tojássárgáját h at
kanál vaníliás porcukorral h abzásig keverünk.
Három kanál finomlisztet és egy tábla reszelt csokoládét adunk h ozzá
és tíz percig keverjük, végül a h at tojásfeh érjének
keményre vert h abját adjuk h ozzá.
Négy lapot sütünk ebből a mennyiségből. A töltelék elkészítéséh ez:
12,5 dkg finomra tört diót leöntünk fél deci forró tejszínnel, míg ez kih űl,
elkeverünk 12,5 dkg vajat, 3,5 kanál vaníliás porcukorral szép h abosra,
és h a a dió kih űlt,
a vajh oz keverjük fél óra h osszat.
A lapokat megtöltjük vele, és a tortát csokoládémázzal leöntjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése