1469.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg disznózsír,
28 dkg cukor,
1/2 citrom,
6 tojás,
9 dkg tört mogyoró,
18 dkg liszt,
2 tábla csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Tizennégy deka szép feh ér
disznózsírt negyed óra h osszat kavarunk, azután
h ozzáadunk h uszonnyolc
deka cukrot, fél citromnak a levét és a h éját,
és újra kavarjuk, vagy fél óra h osszat. Ekkor
negyedórai kavarással vegyítünk h ozzá h at
tojássárgáját, kilenc deka tört mogyorót, tizennyolc deka lisztet, és h at
tojás keményre vert h abját. A tömeg felét
ezután beletesszük a tortaformába, rászórunk két tábla reszelt csokoládét,
azután a keverék h átralévő részét és a tortát
nem túlságosan meleg sütőben megsütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése