Ads 468x60px

Pages

Caruso-torta

1469.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg disznózsír,
28 dkg cukor,
1/2 citrom,
6 tojás,
9 dkg tört mogyoró,
18 dkg liszt,
2 tábla csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Tizennégy deka szép fehér disznózsírt negyed óra hosszat kavarunk, azután hozzáadunk huszonnyolc deka cukrot, fél citromnak a levét és a héját, és újra kavarjuk, vagy fél óra hosszat. Ekkor negyedórai kavarással vegyítünk hozzá hat tojássárgáját, kilenc deka tört mogyorót, tizennyolc deka lisztet, és hat tojás keményre vert habját. A tömeg felét ezután beletesszük a tortaformába, rászórunk két tábla reszelt csokoládét, azután a keverék hátralévő részét és a tortát nem túlságosan meleg sütőben megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése