Ads 468x60px

Pages

Hideg hercegnőpuding

1472.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg kávé,
1/2 l tej,
12,5 dkg porcukor,
8 tojássárgája,
2 dkg zselatin,
1/2 l tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Százötven gramm frissen pergelt és darált finom kávéra fél liter forró tejet és százhuszonöt gramm porcukrot öntünk. Betakarjuk és félretesszük. Húsz perc múlva leszűrjük, és nyolc tojássárgájával gyönge tűzön addig verjük, amíg fölforr. Ha félig kihűlt, vegyítünk hozzá húsz gramm fölfőtt zselatint, és szintúgy fél liter tejszínhabot. Az egészet pudingformába öntjük, és jégre tesszük. Vaníliamártást tálalunk mellé.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése