1481.
HOZZÁVALÓK:
1 kg kenyér,
3-4 citrom,
1 kg cukor,
4-5 gramm élesztő.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy kiló kenyeret tenyérnyi
darabokra vágunk, és mindkét oldalát megpirítjuk: a kenyér darabokat 25 liter
forró vízbe tesszük, és néh ány órán át benne h agyjuk,
teszünk a vízh ez 3-4 összevágott citromot, és
1 kg cukrot. A folyadékot szitán átszűrjük, leh űtjük,
és h a langyos az oldat, h ozzáadunk
4-5 gramm élesztőt, mellyel jól összekavarjuk. Ezután a kész folyadékot jól
dugaszolh ató üvegekbe öntjük, az üvegeket a
fejlődő széndioxid miatt nem szabad egészen megtölteni, és az első 24 órában
tartsuk a konyh ában. Majd rakjuk h űvös
h elyre, és 3-4 nap múlva mint üdítő folyadék
igen kellemes ízű, frissítő italt képez. Málna-, vagy narancsszörppel jó
pezsgős ital, 3-4 hétig is eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése