Ads 468x60px

Pages

Kvász

1481.
HOZZÁVALÓK:
1 kg kenyér,
3-4 citrom,
1 kg cukor,
4-5 gramm élesztő.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy kiló kenyeret tenyérnyi darabokra vágunk, és mindkét oldalát megpirítjuk: a kenyér darabokat 25 liter forró vízbe tesszük, és néhány órán át benne hagyjuk, teszünk a vízhez 3-4 összevágott citromot, és 1 kg cukrot. A folyadékot szitán átszűrjük, lehűtjük, és ha langyos az oldat, hozzáadunk 4-5 gramm élesztőt, mellyel jól összekavarjuk. Ezután a kész folyadékot jól dugaszolható üvegekbe öntjük, az üvegeket a fejlődő széndioxid miatt nem szabad egészen megtölteni, és az első 24 órában tartsuk a konyhában. Majd rakjuk hűvös helyre, és 3-4 nap múlva mint üdítő folyadék igen kellemes ízű, frissítő italt képez. Málna-, vagy narancsszörppel jó pezsgős ital, 3-4 hétig is eláll.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése