Ads 468x60px

Pages

Maraskinopuding

1474.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg cukor,
4 citrom,
3 dkg zselatin,
2 tojásfehérje,
2 dl maraskino.

ELKÉSZÍTÉS:
Háromszáz gramm cukrot egy liter vízben föloldunk, négy citromnak a levét és egynek a héját belevetjük és sűrű szirupot főzünk belőle, melyről ismételten leszedjük a habot. Ezalatt harminc gramm zselatint föloldunk negyed liter meleg vízben, és két tojásnak félig fölvert habjával megtisztítjuk. Ezután tiszta vászonruhán át a föloldott zselatint a cukorba szűrjük, adunk bele két deci maraskinót, és a keveréket hűlni hagyjuk. Most az edényt a keverékkel jégre tesszük, a habverővel addig verjük, amíg fehéren habossá nem lesz, beleöntjük egy hideg vízzel leöblített formába és jégen tartjuk, amíg meg nem kocsonyásodik.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése