Ads 468x60px

Pages

Riseliö-torta

1482.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
8 tojássárgája,
26 dkg cukor,
1 citrom,
12,5 dkg liszt,
20 dkg vaj,
12,5 dkg rizsliszt,
8 dl fehérbor,
1 dl rum,
barackíz,
vágott mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Nyolc egész tojást, nyolc tojásnak a sárgáját, kétszáz gramm cukrot, meg egy citrom reszelt héját mérsékelt tűzön habosra verünk. Ha meghűlt, százhuszonöt gramm szitált liszttel és kétszáz gramm olvasztott, de nem meleg vajjal és százhuszonöt gramm rizsliszttel könnyedén elkeverjük. Jól megvajazott tortaformában, vagy 50-60 percig sütjük, szitára fordítjuk, és a következő keverékkel itatjuk meg: hatvan gramm cukrot felfőzünk nyolcad liter fehérborral, és belekeverünk tized liter rumot. A tortát aztán kettévágjuk, a közepét megkenjük barackízzel, a két részt összeállítjuk, az egész tortát megkenjük barackízzel és finomra vágott mandulával teleszórjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése