1482.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
8 tojássárgája,
26 dkg cukor,
1 citrom,
12,5 dkg liszt,
20 dkg vaj,
12,5 dkg rizsliszt,
8 dl feh érbor,
1 dl rum,
barackíz,
vágott mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Nyolc egész tojást, nyolc
tojásnak a sárgáját, kétszáz gramm cukrot, meg egy citrom reszelt h éját
mérsékelt tűzön h abosra verünk. Ha megh űlt,
százh uszonöt gramm szitált liszttel és kétszáz
gramm olvasztott, de nem meleg vajjal és százh uszonöt
gramm rizsliszttel könnyedén elkeverjük. Jól megvajazott tortaformában, vagy
50-60 percig sütjük, szitára fordítjuk, és a következő keverékkel itatjuk meg: h atvan
gramm cukrot felfőzünk nyolcad liter feh érborral,
és belekeverünk tized liter rumot. A tortát aztán kettévágjuk, a közepét
megkenjük barackízzel, a két részt összeállítjuk, az egész tortát megkenjük
barackízzel és finomra vágott mandulával teleszórjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése