1479.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
3 tojás,
6 evőkanál cukor,
1 rúd vanília.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojások sárgáját a cukorral
elkeverjük, a tejet fölforraljuk. A tejet a tojáscukor keverékh ez
öntjük, újra fölforraljuk, de folytonos keverés mellett és közben h ozzáadunk
egy kis rúd vaníliát is. Ha kész, kih űtjük,
fagylaltgépbe tesszük, és jó keményre megfagyasztjuk, majd kitesszük egy tálra.
A h árom tojásfeh érjét
jó kemény h abbá verjük, és e h abot
a fagylaltra kenjük: vagyis vékonyan beh úzzuk
és cukorral vastagon beh intjük. Most a
sütőlemezre jeget teszünk, erre állítjuk a tálat, amelyen a fagylalt van,
rátesszük és forró sütőbe betéve gyengén megsütjük. Sütésnél vigyázni kell, h ogy
a h ab meg ne égjen. Ezután betálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése