Ads 468x60px

Pages

Sült fagylalt

1479.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
3 tojás,
6 evőkanál cukor,
1 rúd vanília.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, a tejet fölforraljuk. A tejet a tojáscukor keverékhez öntjük, újra fölforraljuk, de folytonos keverés mellett és közben hozzáadunk egy kis rúd vaníliát is. Ha kész, kihűtjük, fagylaltgépbe tesszük, és jó keményre megfagyasztjuk, majd kitesszük egy tálra. A három tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, és e habot a fagylaltra kenjük: vagyis vékonyan behúzzuk és cukorral vastagon behintjük. Most a sütőlemezre jeget teszünk, erre állítjuk a tálat, amelyen a fagylalt van, rátesszük és forró sütőbe betéve gyengén megsütjük. Sütésnél vigyázni kell, hogy a hab meg ne égjen. Ezután betálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése