1476.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
1/2 kg cukor,
4 evőkanál rum,
4 citrom,
5 lap zselatin.
ELKÉSZÍTÉS:
Hét tojássárgáját, fél kiló
cukrot, négy evőkanál rumot, négy citrom levét összevegyítünk, s folytonos
keverés közt h ozzáöntünk öt lap vízben
fölolvasztott zselatint. Ezt folytonos keverés közt fölforraljuk, kiöntjük
tálba, s míg csak ki nem h űl, folyton keverjük;
akkor h ozzáadjuk a h ét
tojás h abnak felvert feh érjét,
egy táblaolajjal kikent formába öntjük, s h ideg
h elyen állni h agyjuk
legalább h árom óra h osszáig.
Tálalásnál vigyázni kell, h ogy a formára ne
ragadjon. Piskótát vagy édes ostyacsövet adunk h ozzá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése