Ads 468x60px

Pages

Vipsz

1476.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
1/2 kg cukor,
4 evőkanál rum,
4 citrom,
5 lap zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
Hét tojássárgáját, fél kiló cukrot, négy evőkanál rumot, négy citrom levét összevegyítünk, s folytonos keverés közt hozzáöntünk öt lap vízben fölolvasztott zselatint. Ezt folytonos keverés közt fölforraljuk, kiöntjük tálba, s míg csak ki nem hűl, folyton keverjük; akkor hozzáadjuk a hét tojás habnak felvert fehérjét, egy táblaolajjal kikent formába öntjük, s hideg helyen állni hagyjuk legalább három óra hosszáig. Tálalásnál vigyázni kell, hogy a formára ne ragadjon. Piskótát vagy édes ostyacsövet adunk hozzá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése