Ads 468x60px

Pages

Matild tészta

1495.
HOZZÁVALÓK:
1/4 kg cukor,
1 csésze tej,
2 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
2 csésze liszt,
késhegynyi fahéj,
kevés reszelt citromhéj,
1 csomag sütőpor,
7 dkg vágott dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg szép világosbarnára a cukrot. Lassan engedjük fel és tegyük félre hűlni. Ezután keverjük habosra a tojássárgákat a vajjal, és a porcukorral, majd tegyük hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat, és a lereszelt citromhéjat. Lassan elegyítsük hozzá a karamellás tejet, végül a tojások keményre vert habját, és a vékonyra vágott diót. Kizsírozott, lisztezett, hosszúkás tepsiben lassan süssük ki.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése