1497.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg méz,
1 tojássárgája,
kevés finomra tört vanília,
25 dkg liszt,
a töltelékh ez:
4 tojássárgája,
10 dkg méz,
2 evőkanál cukor,
1 marék kiflimorzsa,
reszelt citromh éj,
5 tojásfeh érje.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a vajat a mézzel, 1 tojássárgájával, kevés finomra tört vaníliával és a liszt
felével. Majd adjuk h ozzá a liszt másik felét,
és gyúrjuk deszkán simára. Hideg h elyen (akár
mélyh űtőben) pih entessük,
amíg elkészül a töltelék.
A töltelékh ez
keverjük h abosra a tojássárgákat a mézzel, és
a cukorral. Adjuk h ozzá a kiflimorzsát, kevés
reszelt citromh éjat, és a tojások keményre
vert h abját.
Nyújtsuk ki a tésztát dupla késfoknyi vastagságúra, a felével béleljük ki a tepsit, kenjük rá a tölteléket, és a tészta másik felével borítsuk be. Kenjük meg felvert tojással, szórjuk be kristálycukorral, és mérsékelt tűznél süssük meg.
Nyújtsuk ki a tésztát dupla késfoknyi vastagságúra, a felével béleljük ki a tepsit, kenjük rá a tölteléket, és a tészta másik felével borítsuk be. Kenjük meg felvert tojással, szórjuk be kristálycukorral, és mérsékelt tűznél süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése