Ads 468x60px

Pages

Diós mézes puszedli

1504.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
18 dkg dióbél,
3 g fahéj,
2 g szegfűszeg,
1/2 dl méz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük keverőtálba az átszitált lisztet, keverjünk hozzá 8 dkg darált diót, az őrölt fahéjat, és az őrölt szegfűszeget. Csöpögtessük rá a langyos mézet, szórjuk bele a szódabikarbónát, üssük rá a tojásokat és alaposan gyúrjuk össze az egészet. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán 1 centi vastagságúra, és egy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tegyük lisztezett tepsibe, vizes kenőtollal kenjük meg, és tegyünk mindegyik tetejére egy-egy fél dióbelet. Nem túl forró sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése