Ads 468x60px

Pages

Rácsos omlós mézes

1505.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
1/2 dl méz,
1 csomag szódabikarbóna,
1/2 citrom lereszelt héja,
3 g fahéj,
1/2 dl tejföl,
15 dkg baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, majd adjuk hozzá a tojásokat, a porcukrot, a mézet és a szódabikarbónát. Ízesítsük a tésztát a fahéjjal, és a lereszelt citromhéjjal. A tejföl hozzáadását követően dolgozzuk össze a tésztát alaposan. Nyújtsuk ki a tészta háromnegyed részét egy tepsiben, és kenjük meg vékonyan baracklekvárral. A maradék tésztából készítsünk rácsot, ezzel rakjuk ki a mézes felületét. Nem túl forró sütőben lassan süssük készre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése