1518.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg liszt,
14 dkg vaj,
7 dkg cukor,
4 főtt tojássárgája,
2 dkg vaníliáscukor,
1/2 citrom lereszelt h éja,
15 dkg eperlekvár,
6 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a lisztet
gyúródeszkára, majd adjuk h ozzá a vajat, a
cukrot, és a főtt tojások áttört sárgáját. Ízesítsük kevés vaníliáscukorral és
reszelt citromh éjjal. Dolgozzuk össze a
tésztát alaposan, majd kb. félujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg
eperlekvárral, és vágjuk kisebb szeletekre. Tegyük a szeleteket tepsibe egymás
mellé, és közepesen meleg sütőben lassan süssük meg. Porcukorral megh intve
kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése