Ads 468x60px

Pages

Bajor fánk

1525.
HOZZÁVALÓK:
3 dkg vaj,
1 tojás,
3 tojássárgája,
3 dkg cukor,
késhegynyi só,
kiskanál rum,
3 dkg élesztő,
4,5 dl tej,
90 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, az egész tojást, a cukrot és a 3 tojássárgáját egy pici sóval. Adjuk hozzá a rumot, a 1,5 dl tejben áztatott élesztőt, a lisztet és még annyi tejet, hogy kemény tésztát kapjunk. Dolgozzuk ki alaposan, és hagyjuk kelni. Kelés után úgy járunk el vele, mint a fánkkal, azzal a különbséggel, hogy zsírba tevéskor két ujjunkkal a közepén lyukat készítünk és a tálaláskor a lyukba, tetszés szerinti ízt teszünk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése