Ads 468x60px

Pages

Piskótakiflik

1515.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
10 dkg cukor,
6 dkg liszt,
10 dkg gyümölcsíz,
6 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
25-30 perc folyamatos kevergetéssel dolgozzuk össze a cukrot a tojássárgákkal. Ezután adjuk hozzá óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét, és végül a lisztet. A papírral borított sütőlemezt szórjuk meg liszttel, majd az elkészített masszát nyomózsákba téve, formázzunk a papírra kis kifliket. Közepes meleg sütőben süssük meg. Miután a kiflik kihűltek, vágjuk őket lapjával ketté, és ízlés szerint választott gyümölcsízzel kenjük meg a belsejüket. Összeragasztás után porcukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése