1522.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg liszt,
12 dkg vaj,
4 dkg cukor,
4 dkg mandula,
1/2 citrom,
5 g fah éj,
5 g szegfűszeg,
1 tojásfeh érje,
10 dkg pisztácia.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal és a cukorral. Adjukh ozzá az őrölt
mandulát, és a finomra vágott citromh éjat.
Tört fah éjjal és szegfűszeggel ízesítsük, majd
borítsuk az egészet gyúródeszkára, és dolgozzuk ki a tésztát alaposan.
Formázzunk belőle egyforma nagyságú, h osszúkás
szeleteket, melyeket fektessünk vajjal kikent tepsibe, és süssük meg őket.
Miután megsült, kenjük meg a tetejét tojásfeh érjével,
és h intsük meg vágott pisztáciával. Tegyük
vissza néh ány percre a sütőbe, h ogy
a pisztácia ne ragadjon oda. Vágjuk kisebb szeletekre.
Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal és a cukorral. Adjuk
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése