Ads 468x60px

Pages

Svájci kétszersült

1522.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg liszt,
12 dkg vaj,
4 dkg cukor,
4 dkg mandula,
1/2 citrom,
5 g fahéj,
5 g szegfűszeg,
1 tojásfehérje,
10 dkg pisztácia.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal és a cukorral. Adjuk hozzá az őrölt mandulát, és a finomra vágott citromhéjat. Tört fahéjjal és szegfűszeggel ízesítsük, majd borítsuk az egészet gyúródeszkára, és dolgozzuk ki a tésztát alaposan. Formázzunk belőle egyforma nagyságú, hosszúkás szeleteket, melyeket fektessünk vajjal kikent tepsibe, és süssük meg őket. Miután megsült, kenjük meg a tetejét tojásfehérjével, és hintsük meg vágott pisztáciával. Tegyük vissza néhány percre a sütőbe, hogy a pisztácia ne ragadjon oda. Vágjuk kisebb szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése