Ads 468x60px

Pages

Fokhagymás-diós pogácsa

1538.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
25 dkg tehéntúró,
20 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
1 csapott mokkáskanál só, a tészta nyújtásához kevés liszt,
a tetejére:
20 dkg durvára tört dióbél,
1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat forgácsokra vágjuk, vagy ritka szövésű szitán átnyomjuk. Elmorzsoljuk a liszttel és a túróval, majd hozzáadjuk a tojást, a borsot, a sót és a zúzott fokhagymát. Sima tésztává gyúrjuk, és cipóvá formáljuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakán át hűtőszekrényben tartjuk. Jól meglisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és a megmaradt, felvert tojással bekenjük. Durvára vagdalt (nem darált!) dióval meghintjük. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsire helyezzük. Előmelegített. forró sütőbe tolva, közepesnél kisebb lángon megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése