1538.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
25 dkg tehéntúró,
20 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott mokkáskanál törött
fekete bors,
1 csapott mokkáskanál só, a
tészta nyújtásához kevés liszt,
a tetejére:
20 dkg durvára tört dióbél,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat forgácsokra vágjuk, vagy
ritka szövésű szitán átnyomjuk. Elmorzsoljuk a liszttel és a túróval, majd
hozzáadjuk a tojást, a borsot, a sót és a zúzott fokhagymát. Sima tésztává gyúrjuk,
és cipóvá formáljuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakán át
hűtőszekrényben tartjuk. Jól meglisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk,
és a megmaradt, felvert tojással bekenjük. Durvára vagdalt (nem darált!) dióval
meghintjük. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsire helyezzük.
Előmelegített. forró sütőbe tolva, közepesnél kisebb lángon megsütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése