1556.
HOZZÁVALÓK:
1 kg spárgatök,
1 kis doboz ananászkonzerv,
1 dl citromlé,
1 kg kristálycukor,
2 evőkanál zselatinpor.
ELKÉSZÍTÉS:
A tököt megtisztítjuk, magos
belét eltávolítjuk, húsát almareszelő durva fokán lereszeljük. Tegyük a
befőzéshez egy lábosba. Hozzáadjuk a nagyon apróra összevágott ananászt a
levével együtt. Ráöntjük a citromlevet, és kis lángon addig főzzük, amíg a
tökreszelék üvegessé nem válik. Rászórjuk a kristálycukrot, és folytonosan
kevergetve addig főzzük, amíg a cukor egészen fel nem oldódik, és a lekvár be
nem sűrűsödik. A zselatinporra fél dl hideg vizet öntünk, és egészen kis
lángon, állandó keverés közben folyósra melegítjük, majd a lekvárba öntjük.
Alaposan elkeverjük, és néhány percnyi főzés után tűzforrón az előre
elkészített üvegekbe töltjük. Szorosan lekötjük, és 24 órára száraz gőzbe
tesszük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése