Ads 468x60px

Pages

Ananászos töklekvár

1556.
HOZZÁVALÓK:
1 kg spárgatök,
1 kis doboz ananászkonzerv,
1 dl citromlé,
1 kg kristálycukor,
2 evőkanál zselatinpor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tököt megtisztítjuk, magos belét eltávolítjuk, húsát almareszelő durva fokán lereszeljük. Tegyük a befőzéshez egy lábosba. Hozzáadjuk a nagyon apróra összevágott ananászt a levével együtt. Ráöntjük a citromlevet, és kis lángon addig főzzük, amíg a tökreszelék üvegessé nem válik. Rászórjuk a kristálycukrot, és folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor egészen fel nem oldódik, és a lekvár be nem sűrűsödik. A zselatinporra fél dl hideg vizet öntünk, és egészen kis lángon, állandó keverés közben folyósra melegítjük, majd a lekvárba öntjük. Alaposan elkeverjük, és néhány percnyi főzés után tűzforrón az előre elkészített üvegekbe töltjük. Szorosan lekötjük, és 24 órára száraz gőzbe tesszük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése