Ads 468x60px

Pages

Mazsolás morzsóka

1548.
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl búzadara,
2,5 dl rétesliszt,
5 dl tej,
4 tojás,
4 evőkanál olaj,
10 dkg mazsola,
csipetnyi só,
a tetejére málnaszörp vagy rummal ízesített sárgabaracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet és a búzadarát egy tálban összekeverem, megsózom. A tejet és a megmosott, leszárazott mazsolát is belekeverve, fél napig pihentetem. Ezt a sűrű masszát a tojások sárgáival simára keverem, ezután pedig hozzáadom a fehérjékből vert kemény habot. Az olajat egy palacsintasütőben felforrósítom és a tésztát beleöntve, addig sütöm, amíg az alsó fele meg nem pirult. Akkor lapátkanállal alányúlok és megfordítom, majd a másik felét is pirosra sütöm. Ezután egy tepsibe átteszem a megsült tésztát, és 5 percig sütöm a forró sütőben, hogy ropogós legyen. Állandóan forgatva széttördelem az egészet. Forrón tálalom vagy málnaszörppel lelocsolva vagy a rumos, megforrósított sárgabaracklekvárt mellé téve.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése