1548.
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl búzadara,
2,5 dl rétesliszt,
5 dl tej,
4 tojás,
4 evőkanál olaj,
10 dkg mazsola,
csipetnyi só,
a tetejére málnaszörp vagy rummal
ízesített sárgabaracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet és a búzadarát egy
tálban összekeverem, megsózom. A tejet és a megmosott, leszárazott mazsolát is
belekeverve, fél napig pihentetem. Ezt a sűrű masszát a tojások sárgáival
simára keverem, ezután pedig hozzáadom a fehérjékből vert kemény habot. Az
olajat egy palacsintasütőben felforrósítom és a tésztát beleöntve, addig sütöm,
amíg az alsó fele meg nem pirult. Akkor lapátkanállal alányúlok és megfordítom,
majd a másik felét is pirosra sütöm. Ezután egy tepsibe átteszem a megsült
tésztát, és 5 percig sütöm a forró sütőben, hogy ropogós legyen. Állandóan
forgatva széttördelem az egészet. Forrón tálalom vagy málnaszörppel lelocsolva
vagy a rumos, megforrósított sárgabaracklekvárt mellé téve.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése