Ads 468x60px

Pages

Mézes-mogyorós szelet

1558.
HOZZÁVALÓK:
19 dkg vaj,
19 dkg méz,
3 tojás,
19 dkg mogyoró,
19 dkg daraliszt,
1/2 csomag sütőpor.
tetszés szerint gyümölcs,
a mázhoz:
1 tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat és a felolvasztott, de kihűlt mézet, a 3 tojást és a megpörkölt, őrölt mogyorót 20 percig keverjük. A sütőporral elegyített lisztet ugyancsak a tésztába tesszük. A tepsit kikenjük, meglisztezzük, és a tészta felét beleöntjük. Rárakjuk a megtisztított tetszés szerinti gyümölcsöt, és betakarjuk a tészta másik felével. A tésztát a tepsiben egyenletesen széjjelnyomkodjuk, és mérsékelt tűzön sütjük. Amikor kihűlt, citromos mázzal bevonjuk. A citromos máz elkészítéséhez a tojásfehérjét, a porcukrot, és egy evőkanál citromlevet fél óra hosszat keverünk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése