1546.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
28 dkg vaj,
22 dkg cukor,
1 tojás,
kevés só,
1/2 citrom,
2,5 dl tej,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzunk össze 25 dkg lisztet
10 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, a tojással, kevés sóval, a fél citrom lereszelt
héjával és a tejjel. Ezután gyúrjuk még hozzá a kevés liszttel elkevert sütőport,
majd kizsírozott, lisztezett tepsibe félujjnyi vastagon nyomkodjuk el. Vajjal kenjük
meg a tetejét és 20 dkg lisztből, 18 dkg meleg vajból, 12 dkg cukorból és a
vaníliás cukorból jól eldolgozott tésztából borsó nagyságúra dörzsölt
golyócskákkal hintsük tele. Rendes tűznél süssük szép pirosra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése