1545.
HOZZÁVALÓK:
8 réteslap,
50 dkg tök,
30 dkg mák,
5 dkg mazsola,
2 teáskanál vaníliás cukor,
10 dkg porcukor,
1 citrom,
10 dkg vaj,
zsemlemorzsa,
2 dl tejföl,
a gesztenyemártáshoz:
25 dkg gesztenye,
2 dl tejszín,
2 cl rum,
2 teáskanál vaníliás cukor,
1 teáskanál pudingpor,
3 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyaluljuk le a sütőtököt vagy
főzőtököt, sózzuk, a levét nyomjuk ki, keverjük hozzá a ledarált mákot, a cukrot,
az áztatott mazsolát, a lereszelt citromhéjat, majd édes morzsát szórunk bele.
A kapott tölteléket töltsük bele a réteslapokba, tekerjük fel, a vajjal locsoljuk
meg, és a sütőben a szokott módon süssük meg. Tálalásig tartsuk melegen.
Az Őrségben, Velemérben
gesztenyemártást adnak hozzá: A pudingporral, a tejjel és a vaníliás cukorral
mártást készítünk, ehhez hozzáadjuk a gesztenyemasszát, rumot és csomómentesre
keverjük. A mártást a tányér aljára öntjük, s tálaláskor a rétest rátesszük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése