Ads 468x60px

Pages

Ananászos, kókuszos rombuszok

1563.
HOZZÁVALÓK:
20 darabhoz
a tésztához:
30 dkg liszt,
3 tojás,
22 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2,5 dl tejszín,
1/2 csomag sütőpor,
a tepsi kikenéséhez: margarin,
a tetejére:
1 kis doboz körszeletes ananászkonzerv,
17 dkg kókuszreszelék,
22 dkg cukor,
2-3 evőkanál tej,
12 dkg vaj vagy margarin,
a díszítéshez: friss mentalevelek.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk.  Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáz-tűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig elősütjük. A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínűre pirítjuk.
A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről. Az ananászt lecsöpögtetjük, és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük. A gyümölcsös krémet egyenletesen az elősütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük. A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeleteljük. Ízlés szerint friss mentalevéllel díszítve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése