Ads 468x60px

Pages

Bólyi túróslepény

1564.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
25 dkg rétesliszt,
17 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
50 dkg túró,
10 dkg mazsola,
2 db tojás,
2 dl tej,
1/2 csomag sütőpor,
reszelt citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Egy közepes nagyságú tepsit a vaj felével kikenünk, majd a cukros liszt felét beleszórjuk. Az áttört túrót egyenletesen elosztjuk rajta, megszórjuk a mazsolával, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Erre hintjük a cukros liszt maradékát, majd az egészet leöntjük a tojással simára kevert tejjel. A vaj maradékát a tetejére morzsoljuk és a forró sütőben öt percig erős lángon, majd takarékon szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése