1569.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
1/2 kg porcukor,
6 tojás,
20 dkg méz,
késhegynyi szódabikarbóna,
ízlés szerint reszelt citromhéj,
szegfűszeg, fahéj, esetleg ánizs.
ELKÉSZÍTÉS:
A bábozás előtti nap estéjén
célszerű összeállítani a tésztát, és be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd
nem ragad). A kilisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint
szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a
különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra,
bábukra, s más sütőformákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró,
mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.
A sütésnél nagyon kell figyelni,
vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar "megkaphatja" a forró
sütő, megéghet. A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként
felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát
lehessen fűzni beléjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése