Ads 468x60px

Pages

Lekváros pufók

1566.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg zsír, vagy vaj,
8 dkg porcukor,
2 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk könnyen formálható tésztává a lisztet a sütőporral, a zsírral, a porcukorral, az egész tojásokkal, a vaníliáscukorral, melyből alakítsunk egyenlő számú diónyi és mogyorónyi golyócskákat. A nagyobb golyócskákat ujjaink között kissé lapítsuk meg, közepüket erősebben nyomjuk be, és a fészekbe rakjunk kávéskanálnyi ízlés szerint választott lekvárt. A lekvárba helyezzünk a süteménykék közepére egy-egy kis golyócskát, és vajazott, lisztezett tepsibe helyezve tojássárgájával kenjük körül. Közepesen forró sütőben süssük sárgásra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése