1567.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg cukor,
15 dkg zsír,
4 tojás,
a töltelékhez:
15 dkg mák,
15 dkg cukor,
kevés tej,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral
és a cukorral, majd gyúrjuk össze a zsírral és a tojások sárgájával. Nyújtsuk a
tésztát fél centi vastagra, vágjuk négyzetes darabokra, melyekre az alábbi
mákos édességből rakjunk kis halmocskákat.
A töltelékhez: Főzzük puhára
kevés tejjel a finomra darált mákot és a cukrot, majd keverjük hozzá a mazsolát
és a vaníliáscukrot. Hajtsuk félbe a töltött tésztákat, széleiben ujjunkkal nyomkodjuk
le, és forró sütőben süssük meg. Felszolgáláskor vaníliás szórócukorral bőven
hintsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése