1570.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin,
20 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál tej,
10 dkg vaj,
1 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a margarint a darált dióval, a porcukorral, és simítsuk egy
nagy tepsi hátsófelére, majd süssük meg. Ha kihűlt, óvatosan lecsúsztatva róla
(könnyen törik), vágjuk 3 lapba. Elkeverve a 2 púpozott evőkanál kakaóport, a 2
púpozott evőkanál cukorral, és a 2 evőkanál tejjel, sűrű krémmé főzzük. A
tűzről levéve beleteszünk 10 dkg vajat, 1 evőkanál rumot, és addig keverjük,
míg ki nem hűl. A két alsó lapot ezzel a krémmel kenjük, a felsőt pedig
citrommázzal vonjuk be. Mindig fogyasztás előtt pár nappal készítsük el!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése