1571.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg cukor,
20 dkg zsír,
2 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
3 szelet csokoládé,
barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a lisztet,
a sütőport, a cukrot, a zsírt, az egész tojásokat és a vaníliás cukrot
gyúrótáblán. A tésztát osszuk két részre, és az egyik részhez gyúrjunk 3 szelet
reszelt csokoládét külön-külön, félujjnyi vastagra nyújtjuk s pogácsavágóval
kiszakítva, zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongocskákat kristálycukorral
megszórjuk, s úgy sütjük. Sütés után a világos karikák alját barack- vagy más
gyümölcsízzel megkenjük, s így egy-egy csokoládés korongocskára téve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése