1468.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg mogyoró,
14 dkg mandula,
1 tojás,
21 dkg porcukor,
6,5 dkg zsemlemorzsa,
4 dkg liszt,
8 tojásfeh érje,
a töltelékh ez:
14 dkg írósvaj,
14 dkg pirított, tört mogyoró,
20 dkg vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Tizennégy deka mogyorót és
mandulát tojásfeh érjével finomra törünk, h uszonegy
deka tört cukorral és tojássárgájával fél óráig keverjük és h at
és fél deka finom zsemlemorzsát, négy deka lisztet és nyolc tojásh avát
könnyedén h ozzáelegyítünk. Két tortalemezen
sütjük a keveréket. Ezt másnap kettémetsszük, és mogyorótöltelékkel
egybeállítva, rummázzal vonjuk be. A töltelék: tizennégy deka írósvaj,
tizennégy deka pirított, tört mogyoró, h úsz
deka vaníliáscukor. Körülvesszük mogyoróval, mit cukorszörpbe mártottunk.