1585.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg zabpehely,
13 dkg átszitált finomliszt,
25 dkg porcukor,
8 dkg kókuszreszelék,
15 dkg vaj,
2 evőkanál méz,
1 kiskanál szódabikarbóna.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a zabpelyhet a
liszttel meg a kókuszreszelékkel. Olvasszuk fel a vajat a mézzel egy kis
lábaskában. Oldjuk fel a szódabikarbónát 2 evőkanálnyi forró vízben, majd a
mézes vajjal együtt öntsük a lisztkeverékbe, és gyúrjuk össze alaposan. Egy kiskanál
segítségével egy kikent tepsire a tésztából - egymástól távol – rakjunk kis
halmokat. Mérsékelten meleg (150 fok) sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára
sütjük. A sütőlemezről még melegen széles pengéjű késsel lefejtjük, és rácsra
vagy deszkára rakva kihűtjük. Jól záródó dobozban tároljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése