Ads 468x60px

Pages

Anzac

1585.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg zabpehely,
13 dkg átszitált finomliszt,
25 dkg porcukor,
8 dkg kókuszreszelék,
15 dkg vaj,
2 evőkanál méz,
1 kiskanál szódabikarbóna.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a zabpelyhet a liszttel meg a kókuszreszelékkel. Olvasszuk fel a vajat a mézzel egy kis lábaskában. Oldjuk fel a szódabikarbónát 2 evőkanálnyi forró vízben, majd a mézes vajjal együtt öntsük a lisztkeverékbe, és gyúrjuk össze alaposan. Egy kiskanál segítségével egy kikent tepsire a tésztából - egymástól távol – rakjunk kis halmokat. Mérsékelten meleg (150 fok) sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőlemezről még melegen széles pengéjű késsel lefejtjük, és rácsra vagy deszkára rakva kihűtjük. Jól záródó dobozban tároljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése