Ads 468x60px

Pages

Ausztrál favágók tortája

1577.
HOZZÁVALÓK:
Az alaphoz:
2 közepes alma,
18,5 dkg magozott, szeletelt datolya,
1 teáskanál szódabikarbóna,
12,5 dkg lágy vaj,
1 csésze cukor,
1 egész tojás vagy két tojás fehérje.
1 teáskanál vanília aroma,
1,5 csésze liszt,
1 teáskanál sütőpor,
a felső réteghez 10 dkg vaj,
1/2 csésze tej,
3/4 csésze barna cukor,
15 dkg kókuszreszelék,
a tálaláshoz:
1 csésze zsíros tejszín vagy vanília fagylalt.

ELKÉSZÍTÉS:
Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 180°C fokra. Hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra az almát, majd keverjük el a datolyával, a szódabikarbónával és öntsük rá 1 csésze forró vizet. Hagyjuk állni, míg összeállítjuk a tészta alapját. Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást, vagy a két tojás fehérjét, és a vanília aromát, majd habverővel jól verjük fel. Szórjuk a lisztet és a sütőport a keverékbe, majd óvatosan forgassuk a gyümölcsöt is a tésztába. Öntsük az egészet az előkészített formába és süssük 60 percig. Ez alatt készítsük el a torta felső rétegét. A vajat, a barna cukrot és a kókuszreszeléket főzzük 4-5 percig. Mikor a tészta megsült, vegyük ki a sütőből és borítsuk rá a kókuszt. Egyenletesen terítsük el, majd tegyük vissza az egészet a sütőbe, és süssük további 15 percig. Ha szükséges, pirítsuk a tetejét grillezéssel, hogy szép aranybarna legyen. Hagyjuk a formában kihűlni, a szeleteket pedig tálaljuk zsíros tejszínnel vagy vanília fagylalttal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése