1583.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg margarin,
4 evőkanál cukor,
1 tojás,
2 dkg szalalkáli kevés langyos
tejben beáztatva,
csipetnyi só,
liszt (amennyit felvesz).
a krémhez:
1 liter tej,
4 csomag karamell pudingpor,
1 evőkanál liszt,
35 dkg margarin,
50 dkg porcukor.
a mázhoz:
25 dkg porcukor,
2 púpozott evőkanál kakaópor,
egy csepp, forrásban lévő víz.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a tésztához
valókat és süssünk belőle 4 vékony lapot (a tepsi méretei szerint). Ha csak
három, vagy esetleg öt lapot tudunk kihozni belőle, az sem baj! Ahogy adja
magát. A krém elkészítésénél lehet keverni a pudingporhoz 4 tojás sárgáját is a
főzés előtt, ettől is sűrűbb, jobb állagú lesz. A 35 dkg margarint a
porcukorral habosra jól kikeverjük, és hozzáadjuk a megfőtt, kihűlt pudinghoz.
Összevegyítjük és kész a krém. A mázhoz keverjük össze a porcukrot a kakaóval
kevés vízben. A krémmel töltsük meg és a mázzal vonjuk be a tésztát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése