Ads 468x60px

Pages

Japán torta

1581.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
20 dkg cukor,
12 dkg darált mandula,
12 dkg darált dió,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 szelet csokoládé,
1 kiskanál finomra őrölt kávé,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
1 csomag vaníliás krémpor,
3 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1/2 l tej,
1/2 pohár feketekávé,
10 dkg vaj,
ostya.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, azután adjuk hozzá az őrölt héjas mandulát, az őrölt diót, a vaníliáscukrot, a lereszelt csokoládét, a finomra őrölt szemes kávét, a zsemlemorzsát, a sütőport és legvégül a tojások keményre vert habját. Süssünk belőle tortaformában 2 lapot. A töltelék elkészítéséhez keverjük el a vaníliakrém-port, a lisztet és a cukrot a hideg tejjel és fél borospohár erős feketekávéval. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Kihűlés után a krémhez adjuk hozzá a habosra kevert vajat. A töltelék egy részét az összeállított torta bevonására tegyük félre. Tálalás előtt a bevont tortát apró, tört ostyatörmelékkel szórjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése