Ads 468x60px

Pages

Kolumbiai csokoládés sütemény

1576.
HOZZÁVALÓK:
9 dkg liszt,
15 dkg barna cukor,
10 dkg vaj,
4 tojás,
50 dkg főzőcsokoládé,
fagylalt a díszítéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Az edénybe beletesszük a csokoládét, mellé a vajat. Mindkettőt kisebb darabokra törjük, hogy hamarabb felolvadjon, majd tűzre tesszük. Gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy edényben felverjük a tojásokat, míg a sárgája a fehérjével elkeveredik. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezután jön a liszt, amiből 2 evőkanálnyit meghagyunk. Addig keverjük a masszát, míg teljesen homogén nem lesz. Legjobb a robotgép. Most a keveréket a felolvasztott csokoládéhoz öntjük és összekeverjük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, majd a masszát kerek kuglófformába öntjük. A formát előzőleg kikenjük vajjal és belisztezzük. 220C-ra felmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Közben 20 percnél egy villával megszúrjuk, hogy lássuk átült e. Ha a villa hegye nedves, még öt percig sütjük. A főzés elején félretett lisztet egy tálkába öntjük, és fagylaltot keverünk hozzá. Fontos, hogy fehér színű legyen. Elkeverjük a liszttel, és kis lángon felolvasztjuk és átfőzzük. A kis mennyiségű fagylaltot a tálca aljára tesszük és elsimítjuk. A kész süteményt kivesszük a formából (megvárva, míg kihűl) és a tálcára helyezzük. Gyümölcsökkel, mentalevéllel díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése