1578.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
csipetnyi só,
15 dkg rétesliszt,
3-4 tojás,
1 kiskanál + 1 evőkanál porcukor,
3 csomag vaníliáscukor,
10 dkg vaj,
10 dkg durvára vágott dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a finomlisztet 10
dkg margarinnal, három evőkanál hideg vízzel és a sóval, majd hagyjuk egy órán keresztül
pihenni. Vágjuk két darabba, és ezeket nyújtsuk 35-40 centi hosszú, vékony
lappá, majd a tepsiben fektessük őket egymás mellé. Ekkor negyed liter vizet 10
deka margarinnal forraljunk fel, és ha a margarin felolvadt, szórjuk bele a
réteslisztet. A tűzön addig verjük, amíg az edénytől el nem válik, és akkor hűtsük
langyosra, dolgozzunk bele egyenként 3 nagy vagy 4 kicsi tojást. Egy kiskanál
porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral ízesítsük. Kenjük az első tésztára,
és a forró sütőbe tolva 40-45 perc alatt süssük világospirosra. Miután a tészta
kihűlt, keverjük habosra a vajat egy evőkanál porcukorral és két csomag vaníliás
cukorral, kenjük a tésztára, és szórjuk meg a durvára vágott dióval. A két
tésztát először hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük ujjnyi széles csíkokra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése