1584.
HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
4 tojás,
17 dkg cukor,
14 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor.
a töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
4 evőkanál rum,
1 csomag vanília.
a krémhez:
1 tojás,
3 evőkanál kakaópor,
10 dkg porcukor,
20 dkg vaj.
a mázhoz:
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
3 evőkanál kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Állítsuk össze a tésztát a
hozzávalókból, majd süssük meg. Miután kihűlt lekvárral kenjük meg. A
töltelékhez keverjük össze a darált diót a porcukorral, a rummal és a
vaníliával. A krém elkészítéséhez keverjük el a vajat és az egész tojást a kakaóporral,
és a porcukorral. A mázhoz keverjük ki a vajat a porcukorral és a kakaóval,
kevés víz hozzáadása mellett. A lekvárral megkent tésztára kenjük rá a
tölteléket és a krémet, majd a mázzal vonjuk be.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése