Ads 468x60px

Pages

Pisztáciás kakaótorta

1575.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg porcukor,
2 csapott evőkanál kakaó,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg pisztácia (vagy mogyoró),
1/2 dl tej,
10 dkg mazsola,
20 dkg liszt,
1/2 dl rum,
1 csomag sütőpor,
vaniliás porcukor,
4 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, apránként a tejet, a lisztet, a kakaót, a durvára megvágott pisztáciát vagy mogyorót, az előzőleg rumba áztatott, lecsepegtetett, lisztben megforgatott mazsolát és alaposan keverjük össze. Végül kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) kb. 40-45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, kiborítás után tetejét meghintjük vaníliás porcukorral, és tortaszerűen vágjuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése